yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-014
lijn

Ayurvedische Massage

De Ayurvedische Massage is een diep ontspannende energetische therapeutische massage.

Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat in landen zoals India en op Sri Lanka al meer dan 5000 jaar wordt beoefend. Ayurveda is de oudste geneeswijze die de mensheid kent.

Volgens de Ayurveda ontstaat een goede gezondheid door een juiste balans van drie levensenergieën (Dosha’s): Vata, Pitta en Kapha. Deze Dosha’s zijn een combinatie van vijf elementen: water, aarde, vuur, ether en lucht:

 • Vata bevat de elementen ether en lucht
 • Pitta bevat het element vuur
 • Kapha bevat de elementen aarde en water

Onbalans op zowel geestelijk als op lichamelijk vlak leidt tot zwakte en ziekte. Een teveel aan stress of vervuiling van het lichaam vormen de basis van een groot aantal gezondheidsklachten.

Volgens de Ayurveda kunnen mensen aan een gelukkig en gezond leven werken als zij meer evenwicht hebben op geestelijk vlak en hun lichaam helpen ontgiften van gifstoffen, parasieten, schimmels, virussen en schadelijke bacteriën.

De Ayurvedische Massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra’s). Deze massage brengt niet alleen meer vitale energie maar helpt ook bij het losmaken van emotionele blokkades.

In de Ayurvedische Massage worden verschillende massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten (drukpunten).

Bij de Ayurvedische Massage wordt gebruik gemaakt van speciale aangepaste oliën; samengesteld volgens situatie / persoonlijkheid van de behandelde. Deze oliën zijn behandeld met medicinale kruiden.

De combinatie van de massagetechnieken, de op maat gemaakte Ayurvedische massageolie en de massage die aangepast is op het lichaamstype, zorgt voor balans tussen lichaam en geest

De voordelen van de Ayurvedische Massage zijn onder andere:

 • Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar.
 • Het stimuleert het zelfregulerend vermogen van het lichaam.
 • Het ontspant de gewrichten.
 • Het bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid.
 • Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop.
 • Het regenereert en verlengt de levensduur.
 • Het draagt bij aan de bewustwording van het lichaam.
 • Het verlicht de spierspanning.
 • Het reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

Tarieven:

Ayurvedische Massage gehele lichaam
€ 80,-

90 minuten

€ 80,-
Ayurvedische Massage gehele lichaam
€ 65,-

60 minuten

€ 65,-
Ayurvedische Massage voorkant lichaam
€ 50,-

45 minuten

€ 50,-
Ayurvedische Massage achterkant lichaam
€ 50,-

45 minuten

€ 50,-

De bovenstaande massages zijn inclusief de zelfgemaakte massage olie afgestemd op de persoon die gemasseerd wordt, een heerlijk kopje kruidenthee en indien gewenst voedingsadvies.

 

"Al een aantal keer heb ik een heerlijk ontspannen Ayurvedische massage gehad bij Marlies. De fijne sfeer in combinatie met de persoonlijke aandacht die je krijgt, zorgt voor een relaxte ervaring. Marlies neemt de tijd voor je, informeert naar eventuele klachten en past indien nodig de massage daarop aan. Daarnaast maakt ze gebruik van zelfgemaakte oliën. Een aanrader voor als je even helemaal weg wil uit het drukke leven met de nodige stress. Na iedere massage ga ik volkomen in balans en ontspannen weer naar huis. Echt een cadeau voor jezelf!" Niels (47)