heartfulness
lijn

Heartfulness

Heartfulness-2021

Wellicht zijn alle draken in ons leven

Uiteindelijk wel prinsessen

Die in angst en beven

Er slechts naar haken

Ons eenmaal dapper en schoon te zien ontwaken

Wellicht is alles wat er aan verstrikking leeft

In diepste wezen wel niets anders

Dan iets wat onze Liefde nodig heeft

 

Waar we ons met Mindfulness richten op het “aanwezig” zijn met ons bewustzijn, zo richten we ons met Heartfulness op de benadering met open hart en mildheid voor datgene in ons leven wat zich aandient, ook als dit pijnlijk is.

Wanneer we inzien dat ons streven het onbeheersbare te willen beheersen alleen maar tegen ons werkt, kan er ruimte ontstaan voor een andere houding en kan Mindfulness zich verdiepen met compassie of mededogen, ofwel met Heartfulness.

Natuurlijk willen we allemaal een leven zonder tegenslag, een leven waarin alles loopt zoals we hadden gedroomd, vol met meevallers en successen. Helaas zit de wereld zo niet in elkaar. De 8 wereldwinden – plezier, lof, roem, winst, maar ook pijn, verdriet, schaamte en schuld – horen allemaal bij het leven. Het moment waarop jij beseft dat jouw leven helemaal niet zo op rolletjes loopt, zoals je had gehoopt, kan dan als een harde klap in je gezicht aanvoelen….

En nu…?

Op dat moment worden de alarmmechanismen van het lichaam geactiveerd en er ontstaat een stressreactie met haar 3 tactieken: vechten, vluchten of bevriezen. Deze natuurlijke reacties kunnen ons helpen om te overleven, echter maken ze ons niet gelukkig. Op het moment dat deze reacties jouw levensstijl worden, is er weinig ruimte voor liefde en worden er muren geplaatst in plaats van verbinding gezocht. Langzaam kom je dan op een pijnlijke eenzame plek terecht. Dit worden dan ook de 3 onheilzame beschermers van het kwetsbare hart genoemd. Gelukkig zijn er ook heilzame beschermers van het kwetsbare hart zoals: Liefdevolle vriendelijkheid, Compassie, Vreugde, Dankbaarheid, Optimisme, Gelijkmoedigheid en Vergeving. Deze heilzame beschermers van het kwetsbare hart zijn zeer belangrijke onderdelen van Heartfulness. Deze kun je vergelijken met zaadjes in je hart, die met voldoende aandacht kunnen uitgroeien tot prachtige bloemen, welke een groot geschenk kunnen zijn voor jezelf en de wereld om je heen.

Gelukkig hebben we altijd de keuze om minder leuke gebeurtenissen in ons leven aan te gaan in liefde, dankbaarheid, compassie en acceptatie in plaats van zorgen maken, angstig worden of boos worden. De liefde die voortkomt uit de kracht van het hart is dat wat de ziel in haar bewustzijnsontwikkeling en innerlijke groei voorruit helpt.

In een sessie gericht op Heartfulness werken we aan deze kwaliteiten van het hart en met verschillende meditaties, affirmaties en visualisaties leer je om te gaan met de situatie waarin je je momenteel bevindt. Door emoties toe te laten, is loslaten mogelijk waardoor je weer ruimte van Liefde kunt ervaren. Liefde voor jezelf en de wereld om jou heen. Alleen op deze manier kun je leren zorgdragen voor de pijn die je ervaart en thuiskomen bij jezelf en in jouw leven. Het aanbrengen van positieve veranderingen is dan een logisch gevolg...

Uiteindelijk breng jij de meeste tijd met jezelf door!

Voorbeelden van situaties waarbij heartfulness sessies zeer goed helpen zijn: verlies / rouw, burnout, scheiding, omgaan met ziekte, omgaan met verandering, angst, woede en verdriet.

 

‘Een reis van 100 kilometer begint met 1 stap per keer…’

Tarieven:

Sessie Heartfulness
€ 65,-

90 minuten

€ 65,-