lijn

Ayurvedische Massage

De Ayurvedische Massage is een holistisch energetische massage.

Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat in landen zoals India en op Sri Lanka al meer dan 5000 jaar wordt beoefend. Ayurveda is de oudste geneeswijze die de mensheid kent.

Ayur betekent “leven en Veda betekent “weten”. Ayurveda betekent: ‘kennis over het leven’. Deze kennis is afkomstig van de Veda’s, de oudste Indiase geschriften, waarbij de mens als geheel (holistisch) wordt bekeken en behandeld.

Volgens de Ayurveda ontstaat een goede gezondheid door een juiste balans van drie levensenergieën (Dosha’s): Vata, Pitta en Kapha. Deze Dosha’s zijn een combinatie van vijf elementen: water, aarde, vuur, ether en lucht.

 • Vata bevat de elementen ether en lucht
 • Pitta bevat het element vuur
 • Kapha bevat de elementen aarde en water

Onbalans op zowel geestelijk als op lichamelijk vlak leidt tot zwakte en ziekte. Te veel stress of vervuiling van het lichaam vormen de basis van een groot aantal gezondheidsklachten.

Volgens de Ayurveda kunnen mensen aan een gelukkig en gezond leven werken als zij meer evenwicht hebben op geestelijk vlak en hun lichaam helpen ontgiften van gifstoffen, parasieten, schimmels, virussen en schadelijke bacteriën.

Een belangrijk onderdeel binnen de Ayurveda is de Ayurvedische Massage.

De Ayurvedische Massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra’s). Deze massage brengt niet alleen meer vitale energie maar helpt ook bij het losmaken van emotionele blokkades.

In de Ayurvedische Massage worden verschillende massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten (drukpunten).

Bij de Ayurvedische Massage wordt gebruik gemaakt van speciale aangepaste oliën; samengesteld volgens situatie / persoonlijkheid van de behandelde. Deze oliën zijn behandeld met medicinale kruiden.

De combinatie tussen de massagetechnieken, Ayurvedische olie welke behandeld is met kruiden en een massage die aangepast is op het lichaamstype, zorgt ervoor dat het lichaam en geest weer in balans komt.

Voordelen van de Ayurveda Massage zijn onder andere:

 • Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar
 • Het stimuleert het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam
 • Het ontspant de gewrichten
 • Het bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
 • Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
 • Het regenereert en verlengt de levensduur
 • Het draagt bij aan de bewustwording van het lichaam
 • Het verlicht de spierspanning
 • Het reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest

 

Tarieven:

 

Ayurvedische Massage gehele lichaam

90 min

55 Euro
Ayurvedische Massage gehele lichaam 60 min 45 Euro
Ayurvedische Massage voorkant lichaam 45 min 40 Euro
Ayurvedische Massage achterkant lichaam 45 min 40 Euro

 

De bovenstaande massages zijn inclusief de zelfgemaakte massage olie afgestemd op de persoon die gemasseerd wordt, een heerlijk kopje kruidenthee en indien gewenst voedingsadvies.

Mocht je interesse hebben in deze bijzondere diepe ontspannende en helende massage, kun je contact met mij opnemen via het contactformulier, per email of telefoon.