lijn

Yoga in de natuur / Earthing Yoga

In de maanden mei t/m september geef ik ook yogalessen in de natuur. De lessen worden gegeven op het strandje in Sint Philipsland. Bij de inschrijving kunt u aangeven of u of uw kind wilt deelnemen aan de yogales in de vrije natuur.

Het belang van gronding / aarding

Aarden is niets anders dan bewust contact maken met de grond. Het klinkt zo gemakkelijk, maar uit de praktijk blijkt dat veel mensen en vooral kinderen niet meer weten hoe ze dit moeten doen. Met alle gevolgen van dien zoals gespannenheid, slecht slapen en zich uit balans voelen. Het is bewezen dat aarden ( het maken van fysiek contact met de aarde) een positieve invloed heeft op de fysiologie en gezondheid. Dit heeft ermee te maken dat de voeten de elektromagnetische lading van de aarde absorberen. Aangezien ons lichaam een soort batterij is, hebben wij deze lading nodig voor biologische processen in ons lichaam. Aarding verlicht stress en draagt bij aan het remmen van ontstekingen, die aan de basis ligt van vele ziekten.

Kinderen die niet goed geaard zijn, weten vaak niet meer wanneer ze moeten “stoppen”. Ze voelen zich nerveus en voelen hun eigen grenzen niet meer. Het kan voorkomen dat ouders de oplossing in andere hoeken gaan zoeken, dit terwijl een groot deel kan liggen in het gebrek aan aarding. Bij de yogalessen in de natuur staan we letterlijk met onze blote voeten in het zand/op het gras hetgeen zeer bevorderend is voor een goede aarding.

‘Het beoefenen van yoga in de vrije natuur
brengt kalmte, vrede en inzicht…’